Nieuws/Binnenland
401501068
Binnenland

Politie deelt foto ontsnapte ’tattookiller’ Cor Pijnen

De 38-jarige Cor Pijnen wordt gezocht door de politie.

De 38-jarige Cor Pijnen wordt gezocht door de politie.

Amsterdam - De politie heeft een opsporingsbericht met foto uitgegeven van de ontsnapte ’tattookiller’ Cor Pijnen. De 36-jarige man tegen wie levenslang is geëist knipte dinsdag zijn enkelband door en sindsdien is hij spoorloos.

De 38-jarige Cor Pijnen wordt gezocht door de politie.

De 38-jarige Cor Pijnen wordt gezocht door de politie.

Hij was vrijgelaten na het uitzitten van het grootste deel van een straf voor een ander misdrijf.

Een gespecialiseerd opsporingsteam van de politie, FastNL, is sindsdien bezig de man op te sporen. Pijnen is op dinsdag 21 januari voor het laatst gezien in Schiedam.

Liquidatie Onno Kuut

Pijnen en drie anderen worden verdacht van de liquidatie van Onno Kuut in 2009. De vier zouden Kuut (30) destijds hebben gemarteld en met een mes hebben omgebracht. Daarna zouden ze zijn lichaam in de duinen van Hoek van Holland hebben begraven. Kuut behoorde ook tot de ’tattookillers’. Dit veronderstelde moordcommando dankt zijn sinistere naam aan de Chinese karakters die de leden op hun rug hebben laten tatoeëren en ’wees daadkrachtig’ betekenen.

Het proces tegen de vier loopt anders dan gebruikelijk. Het OM heeft vorig voorjaar al tegen alle vier een levenslange celstraf geëist. Het vonnis werd eind mei opeens uitgesteld om nog vijf getuigen te kunnen horen.

Signalement

De voortvluchtige is 1.75 lang en heeft een slank postuur. Hij heeft opvallende tatoeages over zijn hele lichaam, waaronder Chinese tekens op zijn rug en arm en een draak op zijn borst. Mogelijk maakt hij gebruik van een alias.

Pijnen staat bekend als vuurwapengevaarlijk. Als u hem ziet, benader hem niet zelf maar bel 112. Als u weet waar hij verblijft, bel de gratis opsporingstiplijn 0800-6070.