Nieuws/Buitenland
402203010
Buitenland

Nederlandse straatracer opgepakt na ongeval in Antwerpen

Archiefbeeld politie Antwerpen

Archiefbeeld politie Antwerpen

Antwerpen - De Belgische politie heeft in Antwerpen een Nederlander aangehouden, die na een straatrace op de ring van Antwerpen mede-verantwoordelijk wordt gehouden voor een zwaar ongeval. Dat meldt Het Nieuwsblad.

Archiefbeeld politie Antwerpen

Archiefbeeld politie Antwerpen

De hulpdiensten werden dinsdagmiddag rond 15.30 uur gealarmeerd na een zwaar verkeersongeval bij de afrit Merksem. Twee wagens waren aan het racen geweest op de Antwerpse Ring en reden na de snelweg te hebben verlaten in op een derde voertuig. Daarbij raakte een koppel zwaargewond.

De twee wagens - een witte Mercedes met Duitse nummerplaat en een zwarte Mercedes met Nederlandse nummerplaat - reden met een duizelingwekkende vaart op de Antwerpse Ring richting Gent. „Toen het verkeer vertraagde, zetten de twee hun race voort op de vluchtstrook en namen ze afrit Merksem”, aldus Willem Migom, woordvoerder van de Antwerpse politie.

„De witte Mercedes is in de zachte berm geraakt en gespind. De zwarte Mercedes reed met hoge snelheid in op een derde voertuig, waar een koppel inzat.” De brandweer heeft het stel uit de derde auto bevrijd. Beide inzittenden zijn met zware verwondingen naar het ziekenhuis gebracht.

De politie kon de bestuurder van de zwarte Mercedes, een Nederlander, ter plaatse arresteren. „De man legde ook een positieve drugstest af”, aldus de politiewoordvoerder Migom. „De bestuurder van de witte Mercedes heeft zijn voertuig achtergelaten en is gevlucht.” De politie is momenteel nog op zoek naar deze bestuurder.

De twee racewagens werden in beslag genomen voor verder onderzoek.