Nieuws/Buitenland
402600760
Buitenland

Vier Afghaanse tieners na urenlange rit eindelijk gered uit ijskoude koelwagen

Kleve - Vier Afghaanse tieners zijn afgelopen weekend door de Duitse politie uit een koelwagen gered. De jongeren wisten niet dat ze aan boord van een koelwagen waren gestapt en hebben vervolgens urenlang vastgezeten in een laadruimte met maar -1 graden Celsius.

In de nacht van zaterdag op zondag overnachtte de chauffeur op een parkeerplaats in Duitsland. Rond half 4 ’s nachts hoorde hij geklop uit de ruimte komen. Hij ontdekte toen de tieners (13, 16, 17 en 19 jaar) en heeft de politie ingeschakeld.

Mislukte reddingspoging

Tegen de politie verklaarde de jongeren dat ze in Frankrijk de deur hadden opengebroken. De chauffeur is vervolgens via België en Nederland naar Duitsland gereden.

De jongens hebben tijdens de rit meerdere malen geprobeerd om de Belgische politie te bellen, maar een reddingspoging kwam niet van de grond; de politie kon de jongeren niet lokaliseren. Agenten hebben toen de Duitse en Nederlandse politie ingelicht.

De jongens zijn door een spoedarts gecontroleerd. De minderjarige jongens zijn overgedragen aan jeugdzorg. De 19-jarige wordt mogelijk opgepakt; de politie heeft toestemming van de rechter gevraagd voor zijn aanhouding.