Nieuws/Binnenland
403010
Binnenland

Betere begeleiding verwarde personen

Tweevoudig moordenaar Bart van U.

Tweevoudig moordenaar Bart van U.

Alle verwarde personen die in Nederland rondlopen, moeten een persoonlijke aanpak krijgen. Deze zomer moeten alle gemeenten in Nederland een goed plan hebben om mensen die de weg kwijt zijn te helpen.

Tweevoudig moordenaar Bart van U.

Tweevoudig moordenaar Bart van U.

Dat is het plan van ministers Van der Steur (Veiligheid en Justitie) en Schippers (Volksgezondheid), en de Vereniging Nederlandse Gemeenten.

Burgemeester Liesbeth Spies van Alphen aan den Rijn staat aan het hoofd van het zogeheten ’aanjaagteam verwarde personen’, waar ook GGZ Nederland deel van uitmaakt. Het team maakt inzichtelijk waar de problemen zitten en hoe gemeenten en betrokken instanties verwarde mensen het beste kunnen helpen.

Zo moet uiteindelijk voorkomen worden dat geesteszieke personen, bijvoorbeeld tweevoudig moordenaar Bart van U., aan hun lot worden overgelaten en ongestoord hun gang gaan.

De GGZ stelt dat er een toename is van meldingen die verward gedrag vertonen. ,,Meestal gaat het om mensen die tijdelijk de weg kwijt zijn, maar het kunnen ook mensen zijn met levensproblemen zoals schulden, verlies van dierbaren”, zegt woordvoerder Sjoerd Beumer van GGZ Nederland.

Lees hier het hele artikel