Nieuws/Binnenland
403016
Binnenland

Prinses Mabel steunt fonds vermoorde Jo Cox

Prinses Mabel

Prinses Mabel

LONDEN - Een inzamelingsactie ter ere van de nagedachtenis van de donderdag vermoorde Britse parlementariër Jo Cox heeft in twee dagen al 750.000 pond (bijna een miljoen euro) opgebracht. Het geld voor het Jo Cox Fund is bestemd voor drie goede doelen die haar na aan het hart lagen en die zijn gekozen door haar familie. Prinses Mabel is één van de initiatiefnemers van de actie.

Prinses Mabel

Prinses Mabel

De opbrengst van de inzamelingsactie die via internet plaatsvindt gaat naar onder meer The Royal Voluntary Service, dat daklozen helpt in het kiesdistrict van Cox in West Yorkshire. Ook HOPE not hate, dat extremisme en haat in lokale gemeenschappen in Groot-Brittannië bestrijdt en The White Helmets krijgen een deel. De White Helmets zijn vrijwillige reddingswerkers die zich inzetten in Syrië.

De actie is zaterdag in nauw overleg met Cox' echtgenoot Brendan gelanceerd door Londense vrienden van Jo Cox, Labour-parlementslid voor het district Batley en Spen. Initiatiefnemers zijn naast prinses Mabel in haar functie als voorzitter van Girls Not Brides, ook Nick Grono van The Freedom Fund en Gemma Mortensen van Change.org.