Nieuws/Binnenland
403045
Binnenland

35e Oerol verkoopt 135.000 kaarten

TERSCHELLING - De 35e editie van het cultureel festival Oerol op Terschelling heeft records gebroken. Dit jaar werd een recordaantal van 135.000 theaterkaarten en entreebandjes verkocht. Dat is een stijging van 10.000 ten opzichte van de voorgaande editie in 2015, meldde de festivalorganisatie zondagmiddag.

De bezoekers kozen vooral voor nieuw en avontuurlijk werk. Dagelijks was er van zonsopgang tot ver na zonsondergang theater te zien op het Waddeneiland. Zo stapten jonge en gerenommeerde theatermakers tijdens Oerol buiten de gebaande paden. Neem theaterregisseur Erik Vos (83), die dit jaar zijn debuut beleefde op Oerol. Hij bracht met ‘Het verhaal van Hester’, geschreven door zijn echtgenote Inez van Dullemen, ook meteen zijn laatste regie op de planken.

Dit jaar introduceerde Oerol volgens de festivalorganisatie een aantal succesvolle nieuwe initiatieven, zoals de verrassings-WhatsApp. Drie keer per dag werden bezoekers gewezen op een pop-up dansfeest, een geheim optreden of workshop. Zo’n 2500 bezoekers meldden zich aan voor de dienst.