Nieuws/Binnenland
403139
Binnenland

Doodrijder Zelhem was net vrij

ZELHEM - Rémon W. (38), de autodief die in Zelhem een verkeersdrama veroorzaakte waarbij een 4-jarig jongetje omkwam, was nog maar net enkele dagen geleden door de rechtbank op vrije voeten gesteld.

De man is psychiatrisch patiënt. De reclassering vreesde dat het mis zou gaan en had bij de rechtbank een verzoek ingediend voor opname in een kliniek, maar W. liep vrij rond in afwachting op een beslissing daarover.

Pepperspray

Rémon W. zat maandenlang vast nadat hij oktober vorig jaar zijn vader met pepperspray in zijn gezicht spoot, zo blijkt uit de dagvaarding voor de zogenoemde pro-formazitting van 6 juni.

Nadat de vader zijn zoon niet binnen wilde laten, ging de Achterhoeker totaal door het lint. Eerst spoot hij zijn vader pepperspray in zijn ogen, waarna hij met zijn auto inreed op enkele gealarmeerde agenten. Ook bedreigde hij een derde persoon met de kreet dat hij enkele jaren aan kickboksen heeft gedaan.

Tijdens de pro-formazitting besloot de rechtbank om het voorarrest op te heffen, waarna W. op 9 juni op vrije voeten werd gesteld. Maar al snel sloeg de reclassering alarm omdat het niet goed met W. ging. Er werd een verzoek ingediend voor opname in een psychiatrische kliniek, maar de rechtbank moest hier nog een oordeel over vellen.

Onderweg

Een gezin uit Stolwijk was gisteren onderweg naar huis van een kampeervakantie toen ze na een roekeloze inhaalactie van een 38-jarige man uit Doetinchem frontaal werden aangereden. De ouders en het 3-jarige zusje van het overleden slachtoffertje raakte zwaargewond.