Nieuws
403143
Nieuws

Zeven onvergetelijke vaderdagcadeaus

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type

Amsterdam - Geef toe: elk jaar een zelfgekleide asbak werd wat afgezaagd, en met een fles aftershave of wijn, of een stropdas of sokken, kun je op Vaderdag ook niet meer aankomen. Wat dan wel cadeau geven aanstaande zondag?

Jaguar E-Type

Jaguar E-Type

Financieel persbureau Bloomberg tipt zeven onvergetelijke cadeaus. Een beetje prijzig wellicht, maar dan bent u in elk geval voor de komende jaren van uw schuldgevoel af.

Een Le Mans-winnaar

Tom Kristensen, negen keer winnaar van de 24 Uur van Le Mans, verhuurt zichzelf als race-instructeur. In drie dagen tijd dineer je met hem en collega-coureur Harold Primat, ga je per helikopter naar een circuit en race je tegen deze twee professionals. Een rondje golf behoort ook tot de mogelijkheden, net als een middagje spa. Prijs: $8500 (€7600) per twee deelnemers, vliegreis naar de VS niet inbegrepen.

Een maatpak

Pakken kun je overal krijgen, maatpakken ook, maar een echte Brioni? Het kost $8000 (€7200), maar dan mag uw vader zijn pak ook tot in detail ontwerpen. Van (de herkomst van) de stof tot de knopen en het stiksel. En natuurlijk geeft u er dan een weekendje Rome of Parijs bij.

Samen op vakantie

Rome of Parijs niet goed genoeg? De hotelketen Four Seasons biedt een 25-daagse vakantie aan, waarin u en uw vader in een privéjet negen steden aandoen. Vijfsterrenaccomodaties onderweg, dat spreekt voor zich. U gaat duiken naar scheepswrakken voor de kust van Egypte, op safari in de Serengeti en nog veel meer. Het mag ook wat kosten: $137.000 (€123.000). Per persoon.

Een Jaguar uit 1963

Op safari, maar dan anders. Een E-type coupé, zo goed als nieuw, gaat dezer dagen onder de hamer. En dat is nog niet alles: Jaguar wil binnenkort het model opnieuw gaan produceren, maar dan in een hedendaags jasje. Nu maar hopen dat de biedingen bij Bonham’s niet te hoog oplopen.

Papa cowboy

In de categorie íéts goedkoper ($625 voor drie dagen, omgerekend €560) is een weekend op de stierenrijschool van rodeolegende Gary Leffew. Onvergetelijk, tenzij uw vader zich een hersenschudding valt, natuurlijk. Erger dan dat zullen de verwondingen niet worden, belooft Leffew.

Op een onbewoond eiland

Uw vader in de voetsporen van Kanye West en Justin Bieber? Gun uw vader een vakantie op een onbewoond eiland in de Cariben. Alhoewel, onbewoond: het resort op het eiland Calvigny biedt plaats aan vijftig gasten, die terecht kunnen in een appartementencomplex of een tweepersoonsbungalow aan het strand. Een en ander kost – per nacht – $118.000 (€106.000).

Labradrone

Veel vaders zullen zondag een drone cadeau krijgen, maar kunnen ze allemaal de bijgeleverde afstandsbediening de baas? Voor wie bang is van niet, is er de drone die de eigenaar automatisch volgt. Horloge met een sensor om de pols en wandelen maar met deze ’vliegende labrador’. Eindeloos gezoem voor $1599 (€1436).