Nieuws
403172
Nieuws

Rihanna verzuipt in de Arena

Achtvoudig Grammy-winnares Rihanna trapte het Europese deel van haar 'Anti World Tour' vrijdagavond af in de Amsterdamse Arena. Wat een van haar grootste concerten ooit moest worden, viel jammer genoeg tegen.

De Amsterdam Arena was vrijdagavond decor voor Rihanna en ruim 40.000 gillende tieners en twintigers. Fans uit alle hoeken van de wereld waren naar onze hoofdstad afgereisd om de 28-jarige schone uit Barbados te kunnen bewonderen. De verwachtingen waren dan ook hoog voor de fans 'all the way from Turkey' of met Braziliaanse vlag in de hand.

RiRi trapte haar eerste Europese Anti show af met dertig minuten vertraging. Daarna begaf ze zich zingend op een pad tussen het publiek, waar ze hartelijk welkom werd geheten met luid gegil. Maar het geluidsniveau steeg aanzienlijk toen de ster op de verhoging ten midden van de zaal stond. Enkele secondes later liepen fans bij het vrijgeven van het pad de beveiligers bijna omver, om een betere glimp van de zangeres op te kunnen vangen.

Onverstaanbaar

Gekleed in een witte lange jas met capuchon laag over haar hoofd wist de zangeres de spanning er twee nummers lang in te houden. Zodra het lied Woo ft Travis Scott door de speakers klonk, onthulde de sexy RiRi zich volledig door swingend op een glazen decorstuk te klimmen om vervolgens tijdens Sex With Me over het publiek richting het geheel wit aangeklede hoofdpodium te zweven.

De harde bassen van de 'trap'-liedjes zorgden er echter voor dat de zangeres op de tribune van het stadion onverstaanbaar was. Dit werd alleen maar erger toen de liveband even later tijdens Bitch Better Have My Money  werd geïntroduceerd. De prachtige gitaarsolo die tijdens het lied werd uitgelicht, zodat de diva van outfit kon wisselen, gaf de strak vormgegeven show een extra ruig randje.

 

Ingetogen

Rihanna's achtste plaat 'Anti' is goed in de smaak gevallen. Het publiek kende de teksten van songs als Desperado woord voor woord en daar maakte de ster dan ook veelvuldig gebruik van. Ze richtte haar microfoon zo vaak naar het publiek, dat het leek alsof ze de songteksten van haar eigen liedjes zelf niet kende. En toen ze eenmaal zong, overschaduwde de liveband haar zodanig dat je haar niet hoorde.

Het wordt overduidelijk dat de Amsterdam Arena niet geschikt is voor het type concert dat Rihanna gepland had. Zo komen haar hits Work, Man Down en Rude Boy  waar ze opvallend netjes en ingetogen danst, helaas ook niet uit de verf.

Trouw

Rihanna probeerde de show nog te redden door een feestje te bouwen met de dance-liedjes van Calvin Harris How deep is your love te mixen met hun gezamenlijke hit We found Love. Deze nummers stoorden de oortrommels minder doordat de band achterwege bleef.

Na een lange pauze waarbij drie mannelijke dansers het publiek vermaakten met een soort slangendans waarbij de arm meerdere keren uit de kom ging, verscheen de ster weer op podium om haar nieuwe single Needed Me te zingen. Ook dit nummer ging helaas fout door de harde bassen en het wegvallen van haar stem.

Rihanna bleef zo voor het publiek op de tribune het grootste deel van het concert ongehoord. Haar aanhangers lieten zich er niet door storen en bleven de popster gedurende het hele concert trouw.

Kippenvel

Pas tegen het einde, tijdens het deels akoestische Diamonds en Four Five Seconds, kwam haar prachtige stem eindelijk tot z'n recht. De fans zongen uit volle borst mee, wat zorgde voor een kippenvelmomentje. Het goudkeeltje dat werd ontdekt door Jay-Z was zichtbaar geraakt. Ze kwam dan ook bescheiden over toen ze haar complete crew van band tot aan de vrachtwagenchauffeurs bedankte voor het mogelijk maken van het concert in de Amsterdam Arena.

Maar Rihanna had de show gemakkelijk zonder liveband kunnen dragen. Zij zelf was voor haar fans al meer dan voldoende geweest.