Nieuws/Binnenland
403189
Binnenland

Voorbijgangers staan stil: ’Rust zacht kleintje'

Bloemen na drama in Zelhem

Zelhem - Daags na het drama in Zelhem waarbij een 4-jarig jongetje werd doodgereden door een autodief, zijn bloemen gelegd op de plaats van het verkeersongeval. Een gezin uit Stolwijk was onderweg naar huis van een kampeervakantie toen ze na een roekeloze inhaalactie van een 38-jarige man uit Doetinchem frontaal werden aangereden.

’Rust zacht kleintje’, staat te lezen op één van de achtergelaten kaartjes. Ook liggen er bloemen, knuffels en speelgoed bij de plek des onheils. Veel mensen die langskomen staan er even stil om een moment van stilte in acht te nemen.

De wegpiraat die de dood van het jongetje op zijn geweten heeft, wordt vandaag verhoord. Wat zich precies heeft afgespeeld voordat de autodief met hoge snelheid op de gezinsauto knalde, is nog niet volledig duidelijk.

Auto van psycholoog

De bestuurder in kwestie heeft de witte Volvo onder bedreiging van een mes afhandig gemaakt van een psycholoog van justitie, die op dat moment bij hem op bezoek was. De man werd verdacht van bedreiging en rijden onder invloed.