Nieuws/Buitenland
403203
Buitenland

’Pretty boy’ beschoten door stropers

Olifant weken met kogel in kop

HARARE - Een olifant in Zimbabwe loopt vermoedelijk al wekenlang  met een kogel in zijn kop. Een team van dierenartsen heeft zich in nationaal park Mana Pools ontfermd over het dier, dat ongeveer 25 jaar oud is.

De olifant stapte zelf op de artsen af en toonde daarbij geen agressie, zei dokter Lisa Marabini tegen de BBC. ,,Het is alsof hij wist dat we de bedoeling hadden hem te helpen.'' Het team maakte de wond schoon, maar besloot dat het veiliger was om de kogel te laten zitten.

Stropers

Het dier, dat de bijnaam Pretty Boy kreeg, had nog een schotwond. Volgens de arts is de olifant waarschijnlijk beschoten door stropers. ,,We vermoeden dat hij eerst in zijn kop is geschoten. Toen hij draaide om te vluchten, schoot de stroper hem in zijn zijde.''

De olifant loopt al  tussen de drie en zes weken  met de kogel in zijn kop. Pretty Boy heeft veel geluk gehad. Als de eerste kogel enkele centimeters lager de schedel was binnengedrongen, waren zijn hersens geraakt.

Zimbabwe elephant 'shot in head by poacher' survives https://t.co/5cbGYynCRb— BBC News (World) (@BBCWorld) June 17, 2016