Nieuws/Binnenland
403548
Binnenland

Nog geen verdachte stenengooier op de korrel

ALMERE - De politie in Almere heeft nog geen stenengooiers op heterdaad betrapt en beschikt ook niet over camerabeelden van verdachten. Dat werd donderdagavond duidelijk tijdens een gemeenteraadsvergadering die grotendeels ging over de veiligheid in het busvervoer. Aanleiding is de recente bekogeling van stadsbussen in de Kruidenwijk.

,,We zitten er kort bovenop, maar we moeten ze wel eerst betrappen'', aldus burgemeester Franc Weerwind. Hij hekelde het feit dat hij pas zondagavond door de politie op de hoogte werd gebracht van de incidenten. De politie heeft een groep van tien tot twintig verdachten op het oog.

,,Het probleem heeft meer te maken met de openbare ruimte dan met de bussen zelf'', aldus Weerwind. Maar chauffeurs en ander ov-personeel moeten volgens hem wel goede bescherming krijgen. ,,Daders die dit verricht hebben moeten worden opgepakt'', aldus de burgemeester, die een oproep deed aan 'jongvolwassenen': ,,Je hoort geen stenen te gooien.''

Nadat voor de derde avond op rij bussen in de Kruidenwijk met stenen waren bekogeld, besloot Connexxion zondagavond het busvervoer te staken. Woensdag legden chauffeurs het werk weer neer nadat een man een ruit van een bus had ingeslagen en een passagier glas in het oog kreeg.

Afgelopen weekend werden twee minderjarige verdachten opgepakt, maar die zijn al snel vrijgelaten. In Almere zijn inmiddels losliggende stenen langs de busroutes verwijderd en er komt extra camera- en politietoezicht.

Onze verslaggever Mike Muller was vanavond in Almere. Lees zijn verslag terug via Twitter.