Nieuws/Binnenland
403600
Binnenland

Ook overdag werkzaamheden aan spoor

Miljoenen extra naar ProRail

Den Haag - Het kabinet moet opnieuw hard ingrijpen bij ProRail. Er moeten miljoenen euro’s bij om risico’s af te dekken. Ook moet het bedrijf verouderd spoor sneller gaan vervangen. Als dat niet gebeurt komt volgens staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur) de kwaliteit van het spoorwegnet in gevaar.

Om dat voor te zijn gaat het kabinet een extra geldpotje maken van 132 miljoen euro om risico’s bij ProRail op te vangen. Dat bedrag komt bovenop de 400 miljoen euro die het ministerie van Infrastructuur er al eerder voor reserveerde. Het geld is nodig om tijdig onderhoud aan het spoor te kunnen doen.

Werkzaamheden overdag

Staatssecretaris Dijksma (Infrastructuur) gaat het ProRail tevens toestaan om overdag het treinverkeer vaker plat te leggen, zodat het spoor op orden kan worden gemaakt. Tot dusverre gebeurde dit soort werkzaamheden vooral ’s nachts om reizigers te ontzien. Het spoor is er echter zo slecht aan toe dat het werk nu ook naar overdag moet worden verplaatst. Hierdoor kan er een inhaalslag worden gemaakt.