Nieuws/Binnenland
403926753
Binnenland

Ambulancemedewerkers fors mishandeld op vakantiepark Biddinghuizen

ALMERE - Twee medewerkers van de Regionale Ambulancevoorziening (RAV) Flevoland zijn zwaar mishandeld op een vakantiepark in Biddinghuizen. De twee zitten met diverse fracturen en verwondingen thuis. Er is sprake van gebroken ledematen en gezichtsbreuken volgens de GGD Flevoland. De GGD, waar de RAV bij hoort, heeft aangifte gedaan van de mishandeling bij de politie, zegt een woordvoerder.

De ambulance reed naar het vakantiepark na een melding. Na onderzoek van de patiënt en overleg met een arts werd besloten dat het niet nodig was om de patiënt met de ambulance naar het ziekenhuis te brengen.

Rondom het hulpvoertuig hadden zich echter toeschouwers verzameld, die het niet eens waren met die beslissing. Ze scholden de chauffeur en de verpleegkundige uit, bedreigden de twee en gingen ze daarna te lijf, aldus de GGD-woordvoerder. De vier daders zouden volgens De Gelderlander Spanjaarden zijn. De krant meldt dat het gaat om twee dames van 20 en 21 jaar en twee mannen van 21 en 23 jaar. Zij zitten nog vast en worden morgen voorgeleid.

De GGD vindt het voorval onacceptabel. „In Flevoland is zoiets nog niet eerder gebeurd”, zegt de woordvoerder. „Alle medewerkers van de GGD zijn zeer geschokt.” De twee slachtoffers zitten momenteel ‘enorm aangeslagen en zeer onder de indruk’ thuis, zo bevestigt Sven van der Burg van GGD Flevoland aan De Gelderlander.

Weet u meer? Neem dan contact op via onze WhatsApp-tiplijn 0613650952.