Nieuws/Binnenland
403948285
Binnenland

Nederlandse piloot omgekomen bij Brisbane

De Yak-52.

De Yak-52.

BRISBANE - Een 52-jarige Nederlandse sportvlieger is bij de Australische stad Brisbane om het leven gekomen. Het lichaam van de in Australië wonende man is donderdag in een deel van het wrak van zijn vliegtuigje gevonden, nadat hij woensdag met het toestel voor de kust ten zuidoosten van Brisbane was verdwenen. Hij had een 31-jarige vrouw voor haar verjaardag meegenomen voor het tochtje met een vliegtuig van het type Yak-52, dat uit de Sovjet-Unie afkomstig is. De vrouw had een dochter van elf en zou donderdag jarig zijn.

De Yak-52.

De Yak-52.

Van de piloot en zijn passagiere was na 10.30 uur woensdagmorgen niets meer vernomen. Zeven uur later werden wrakstukken van de Yak gevonden aan de kust van een eiland circa 20 kilometer ten noorden van Gold Coast. Daar woonde de Nederlander en was hij lid van de vliegclub waar hij was opgestegen. De stoffelijke resten van de vrouw zijn nog niet getraceerd. Over de oorzaak van het ongeluk is nog niets bekend.

Bij zoektocht naar de verdwenen Yak-52 hebben de reddingswerkers toevallig vier drenkelingen gezien, die kennelijk door golven van hun vissersbootje waren geslagen. Die zijn vervolgens door de waterpolitie gered.