Nieuws
404448
Nieuws

Surfpark voor Nederland

Als het aan een enthousiaste groep surfers ligt, heeft Nederland straks een heuse wavegarden in huis. Het surfpark met kunstmatige golven moet in het Eemmeer komen, naast Center Parcs De Eemhof.

Voor die hards en beginners


Een wavegarden is een ondiepe pool ter grootte van een voetbalveld waarin kunstmatige golven worden geproduceerd door een bijzondere machine. De golven zijn in hoogte, kracht en snelheid aan te passen. Zo kan de ultieme trainingsgolf worden gecreëerd voor de gevorderde surfer, maar ook de juiste waves voor beginners en kinderen die de sport willen leren.

Ontwikkeling golfsurfen

Golfsurfen is de laatste jaren enorm populair. De sport is ook officieel voorgesteld om deel uit te maken van de Olympische Spelen van 2020 in Tokyo, Japan. Wavegarden de Eemhof heeft dan ook als doel bij te dragen aan de ontwikkeling van de Nederlandse surftop. Want de Noordzee biedt nu eenmaal niet altijd de perfecte golven. 

Volgens topsurfer Rick Vlek, die momenteel werkzaam is als instructeur bij Wavegarden Surf Snowdonia in Engeland, is de Nederlandse surfcommunity absoluut toe aan een wavepark. “Zo’n trainingsmogelijkheid zal de kansen voor onze surftalenten op een serieuze toekomst als pro-surfer vergroten.”

Beachcottages en camping

De komst van een dergelijke attractie in hartje Nederland zal ook heel veel andere bezoekers trekken. Voor het project staan verschillende ‘eigen voorzieningen’ gepland zoals een watersport- en beachclub; beachcottages en een camping. Bij de ernaast gelegen Eemhof Watersport & Beachclub kon je al leren wakeboarden, waterskiën, flyboarden, zeilen, suppen en windsurfen.

Wavegarden de Eemhof

Na ruim twee jaar onderzoek en lobbyen, zijn de voorbereidingswerkzaamheden voor Wavegarden Eemhof nu in volle gang. Als alles volgens plan verloopt en gestart kan worden met de realisatiefase, moet het park in 2018 klaar zijn.

Meer info vind je hier