Nieuws/Buitenland
404567
Buitenland

Nieuwe beelden van ’voetbalfans’ in Marseille

Russische voetbalbobo tegen hooligans: ’Goed gedaan, jongens’

MARSEILLE - Terwijl het geweld door Russische hooligans in Frankrijk wereldwijd wordt afgekeurd, heeft een Russisch parlementslid én vooraanstaand voetbalbestuurder agressieve voetbalfans een hart onder de riem gestoken.

Igor Lededev slingerde een tweet de wereld in waarin hij het gedrag van de groep Russen prijst. „Ik zie niet in waarom het verkeerd is dat de fans vechten. In tegendeel: goed bezig jongens, ga door met jullie goede werk”, schreef Lededev.

Lebedev zei verder in een verklaring tegenover de Russische website LifeNews dat het 'normaal is dat negen van de tien fans naar een voetbalwedstrijd gaan om te knokken. „Ze verdedigden de eer van hun land en stonden het niet toe dat de Britten ons moederland beledigden.”

Russisch tuig was afgelopen zaterdag in Marseille betrokken bij een enorme vechtpartij met Britse voetbalfans na het gelijkspel tussen de twee landen op het EK. De Franse autoriteiten hebben toegegeven dat zo’n 150 ’hyper gewelddadige’ Russen uit de vingers van de politie zijn ontsnapt.

GoPro

Ondertussen zijn er nieuwe beelden opgedoken waarop te zien is hoe een groep Russen in Marseille een spoor van vernieling achter zich laat. Een van de hooligans filmt de gewelddadigheden met een GoPro-camera die hij aan zijn borst bevestigd heeft.

With MP's like Igor Lebedev it's no surprise that France is suffering at the hands of Russia's football fans! pic.twitter.com/zmdCUgMWRV— walking-books.com (@walkingbookscom) June 13, 2016