Nieuws/Binnenland
404581
Binnenland

Dood Nederlands bruidspaar nog raadsel

Jeroen en Michou

Jeroen en Michou

PUNTA CANA - De plotselinge dood van het jonge echtpaar Jeroen Venema (31) en Michou de Graaf (28) uit Voorburg, dat via TUI op huwelijksreis was in de Dominicaanse Republiek, is nog een raadsel.

Jeroen en Michou

Jeroen en Michou

Mogelijk komt de lijkschouwer dinsdag met meer informatie over de oorzaak van het mysterie. De lichamen zijn momenteel onder toezicht van de autoriteiten in Santo Domingo. Zo nodig volgt juridisch onderzoek.

Het stel verbleef in het toeristische gebied van Punta Cana en Bayahibe, waar Nederlandse reisorganisaties duizenden vakantiegangers naar toe brengen. TUI heeft diverse resorts onder contract en ook eigen vluchten. Familie van het koppel is maandagavond ingevlogen, bevestigt het ministerie van Buitenlandse Zaken.

De twee Nederlanders hadden volgens TUI zaterdag nog een populaire dagexcursie gemaakt naar een naburig natuurpark en het bounty-eiland Saona, samen met circa veertig andere toeristen. ,,Dat is een reguliere trip die we zelf wekelijks organiseren. Er zijn ons geen eerdere problemen bekend, ook niet in het hotel”, aldus woordvoerster Petra Kok.

Onwel

De Venema’s zouden als lunch kreeft hebben gegeten en ’s avonds aan het diner in hun hotel vlees. Toen ze terugkwamen van de excursie leek er niks aan de hand. ,,Voor zover wij nu weten werden ze pas ’s nachts in hun kamer onwel. Waarom weten we niet. De andere gasten hadden nergens last van”, is het enige dat Kok kan vertellen.

Ze zijn volgens haar zondagochtend naar een privékliniek in de omgeving gebracht voor een medisch onderzoek en medicijnen. Daar zijn ze allebei na enkele uren overleden.

Er wordt volop gespeculeerd over hun uiterst vreemde overlijden. Voedselvergiftiging, een allergie, contact met giftige dieren of vruchten, maar ook gebruik van gevaarlijke drugs, pillen in hun drankjes, medische fouten of een misdrijf worden niet uitgesloten.