Nieuws/Binnenland
404606
Binnenland

Wilde achtervolging na vlucht voor politie

ROERMOND - Vier mannen hebben in de nacht van zondag op maandag wilde capriolen uitgehaald om aan de politie te ontkomen. Ze sloegen op de vlucht toen de politie ze in Roermond wilde controleren. Tevergeefs, in het Duitse Mönchengladbach werden ze uiteindelijk gearresteerd.

Volgens de Duitse politie zijn de verdachten 23 tot 31 jaar oud en gaat het om Nederlanders van Noord-Afrikaanse herkomst. Ze zijn bekenden van justitie, maar het is niet bekend waarom ze op de vlucht sloegen.

Toen ze vluchtten uit Roermond, gingen ze via de N280 de grens over. Vlak voor Mönchengladbach verlieten ze de Autobahn. Ze negeerden zwaailichten en stoptekens en deden de lampen uit. Met 160 kilometer per uur reden ze over provinciale wegen en weer de Autobahn op.

Vlakbij het stadion van voetbalclub Borussia Mönchengladbach reden ze een doodlopende weg in. Ze sprongen uit de auto en reden weg. Met speurhonden en helikopters zocht de politie naar ze. De snelweg werd daar tijdelijk voor afgesloten. Twee bleken zich te hebben verstopt in de bosschages, twee anderen hielden zich schuil onder geparkeerde auto's.