Nieuws
404638
Nieuws

Wouter van der Goes achter tralies

VIDEO - Wouter van der Goes verruilt dinsdag en woensdag zijn vertrouwde radiostudio voor een zwaarbeveiligde gevangenis.

De NPO Radio 2-dj zal vanuit de Penitentiaire Inrichting in Krimpen aan de IJssel, zijn show Wout2Day presenteren. Wouter van der Goes spreekt onder meer met gevangenen die hun tijd moeten doorbrengen in een isoleercel. ex-voetballer en ex-gedetineerde Glenn Helder komt langs in de gevangenis om vrij te spreken over de het gevangenisregime.

 "Het is uniek dat ik dit experiment met de Dienst Justitiële Inrichtingen van het Ministerie van Veiligheid en Justitie mag aangaan", verklaart Van der Goes. De radio-dj wil zelf ervaren hoe het er dagelijks in een strafinrichting aan toe gaat.

Tijdens zijn show wil hij ontdekken of het leven in de gevangenis wel echt een straf is, hoe groot de televisieschermen zijn en hoe het gevangeniseten smaakt. De radio-dj duikt zelf ook nog even de isoleercel in om de ultieme ervaring op te doen in de gevangenis, hij weet vooraf nog niet hoe lang zijn verblijf daarin gaat duren.