Nieuws/Buitenland
404643152
Buitenland

Chaos op luchthaven Heathrow: vluchten geannuleerd om ’bagagecrisis’ door storing

LONDEN - Chaos op de Britse luchthaven Heathrow. Een storing in het bagagesysteem zorgde er vrijdag voor dat de koffers in Terminal 2 niet het vliegtuig in konden. De vluchten zijn vervolgens wel vertrokken. Honderden koffers stapelden zich op en de berg is nog altijd niet weggewerkt. Heathrow besluit daarom maandag 10% van de vluchten te annuleren.

De storing is ondertussen verholpen maar de bagagecrisis is gigantisch. De luchthaven heeft daarom besloten ruim negentig vluchten te annuleren om de achterstand weg te werken.

Vanwege het personeelstekort is er anders niet voldoende mankracht om de kofferachterstand weg te werken. Meer dan 15.000 passagiers zijn hierdoor gestrand op de Britse luchthaven. Reizigers die vanuit Heathrow zijn vertrokken zonder koffer moeten waarschijnlijk nog twee dagen wachten op hun spullen.

De bagagecrisis op Heathrow is een van de zoveelste in de reeks problemen op luchthavens. De luchthavens in het Verenigd Koninkrijk en de EU worstelen al lange tijd met een personeelstekorten in het zomerse hoogseizoen.

Video: In de video is de omvang van de bagagecrisis te zien.