Nieuws/Binnenland
404651
Binnenland

EA zet zich in voor indie ontwikkelaars

Fe

Fe

Electronic Arts heeft tijdens zijn persconferentie op de Amerikaanse gamebeurs E3 een initiatief onthuld. Binnen EA Originals gaat de gamesuitgever onafhankelijke ontwikkelaars helpen om hun unieke, innovatieve, memorabele games te helpen uitbrengen.

Fe

Fe

Electronic Arts geeft financiering voor het ontwikkelen, promoten en uitgeven van spelen. Het merendeel van de winst zal naar die kleine ontwikkelaars gaan. De eerste game die getoond werd voor EA Originals is het spelletje Fe, dat ontwikkeld is door de Zweedse studio Zoink Games.

Naast het helpen van onafhankelijke ontwikkelaars gaat de gamesuitgever ook geld doneren aan verschillende doelen. De organisaties HeForShe, Code.org, National Center for Women and Information Technology, Code2040 en SpecialEffect delen samen $1 miljoen.

Er was tijdens de persconferentie natuurlijk ook aandacht voor de grote titels. Zo zal Titanfall 2 op 28 oktober verschijnen voor de PlayStation 4, Xbox One en pc. In de singleplayer-campagne van de game gaan fans naar The Frontier als een karabinier van de Militia die Pilot wil worden. Spelers zijn gestrand achter vijandelijke linies en moeten samenwerken met een ervaren Titan tijdens een ongelijke strijd waarop niemand ze heeft voorbereid.

Zoals we gewend zijn verschijnen in september de nodige sportgames. Fifa 17 bevat dit keer een heuse storymode. In The Journey kruipen gamers in de huid van voetballer Alex Hunter in zijn weg naar de top. Madden 17 introduceert de modus Play the Moments, waarin fans de belangrijke momenten in een wedstrijd kunnen herbeleven.

Battlefield 1 is voorzien van dynamisch weer. Dat betekent de elementen een rol spelen in de strijd. Of je dezelfde map speelt op een heldere dag of in zware mist of in regen, je wordt gedwongen om je speelstijl en tactiek af te stemmen op een continu veranderend strijdveld.

Mass Effect: Andromeda werd slechts kort getoond. Een nieuwe trailer laat ons alvast proeven van wat we mogen verwachten en kort is de vermoedelijke nieuwe opvolger van Commander Shepard te zien.