Nieuws
404690
Nieuws

Facebook schoffeert Filipijnen met verkeerde vlag

MENLO PARK - Facebook heeft het bij een aantal Filipijnen flink verbruid. Het sociale netwerk dacht zich van zijn beste kant te laten zien door Filipijnse gebruikers met een vrolijk plaatje te feliciteren met hun onafhankelijkheidsdag. Het ging echter fout met de vlag, die stond verkeerd om en dat betekent letterlijk 'oorlog' in het Aziatische land.

Volgens The Philippine Star had de dienstdoende medewerker bij Facebook geen flauw idee wat hij fout had gedaan. In een reactie in de krant laat het sociale netwerk weten zich te schamen voor de fout en zegt er spijt van te hebben.

De Filipijnse vlag bestaat uit een wit driehoek en twee gekleurde banen. De ene baan is rood en de andere baan is blauw. In tijden van vrede staat de blauwe baan boven en dat feit hadden de Amerikanen in Menlo Park niet meegekregen. Op Facebook stond rood boven en op social media wordt dan ook massaal geklaagd over de fout. Al zien sommigen er ook de humor wel van in. "Ik wist niet dat we in oorlog waren", klinkt het cynisch.

safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd
safe-and-fast iconVeilig betalen
box icon14 dagen bedenktijd