Nieuws
404691
Nieuws

Open brief

Boodschap aan alle mensen die een afkeer hebben van homo's

Dit weekend vond er in een stampvolle gaybar in het Amerikaanse Orlando een bloedbad plaats. Een 29-jarige man richtte een pistool en semi-automatisch geweer op de feestvierende meute: zeker 50 mensen vonden de dood. Afkeer van homo's moet volgens de vader van de dader de drijfveer geweest zijn. Tegen NBC News: "Hij zag een keer twee mannen kussen voor de ogen van zijn vrouw en kind. Daarop werd hij heel kwaad." Ongekend tragisch en onvoorstelbaar vindt journaliste Marjolein Hurkmans. Haar zoon heeft een relatie met een jongen. "En je kunt toch zeker alleen maar heel gelukkig worden als je ziet hoe verliefd die twee zijn…"

Hij is verliefd, mijn Oudste. Zijn aquamarijnblauwe ogen stralen en het lijkt wel of er permanent een glimlach op zijn snoet staat gebeiteld. Hij gaat fluitend en zingend door het leven. Want het onderwerp van zijn affectie houdt ook van hem. Hoe mooi wil je het hebben in de lente?

Shit man, ben jij homo?

Er was een tijd waarin hij niet geloofde dat de liefde ooit op zijn pad zou komen. Op zo’n middelbare school is het nou eenmaal niet de norm dat je als jongen op jongens valt. Setjes worden gevormd door een meisje en een jongetje. Zo hoort dat. Nog steeds.

Dus op schoolfeesten, tijdens saaie lessen, word je als puber gewoon geacht naar iemand van het andere geslacht te staren. Zit je met je vrienden in de pauze in de kantine, dan gaat het over Melissa en hoe mooi haar borsten zijn. Lees verder op VROUW.nl.