Nieuws/Binnenland
404710
Binnenland

Bethesda bouwt verder op bekende namen

Gamesuitgever Bethesda heeft tijdens zijn persconferentie op de E3-gamesbeurs laten zien waar fans de komende tijd naar uit kunnen kijken. Het zijn vooral bekende namen als Quake, Skyrim en Prey die aan bod kwamen.

Hoewel Quake Champions - het nieuwste deel in de bekende ’shooter’-serie - werd aangekondigd met een trailer, is er nog niet veel bekend over het spel. Het enige dat Tim Willits, creatief directeur van ontwikkelaar id Games, kwijt wilde, is dat het een online schietspel is voor de pc waarbij spelers kunnen uit helden die elk unieke eigenschappen hebben. Het is nog niet bekend wanneer de game uitkomt.

Dochterbedrijf Arkane is ondertussen bezig met een nieuw Prey-spel. De game heeft niets te maken met Prey 2, dat al enige tijd in de maak was maar waarvan de ontwikkeling is stilgelegd. Hierover zijn eveneens niet veel details bekendgemaakt, afgezien van een paar feitjes over het verhaal. De speler kruipt in de huid van Morgan Yu, die onderdeel is van een experiment dat de mensheid zal veranderen. Het ruimtestation waarop hij is gestationeerd, wordt echter overgenomen door kwaadaardige aliens. Prey komt in 2017 uit voor de pc, PlayStation 4 en Xbox One.

Het laatste grote nieuwtje is een nieuwe versie van The Elder Scrolls V: Skyrim. Deze ’Special Edition’ is een opgepoetste variant van het ultra-populaire rollenspel. De game bevat alle uitgekomen uitbreidingen, ziet er beter uit en zal eindelijk speelbaar zijn op de PlayStation 4 en Xbox One. Ook komt de Special Edition uit voor de pc, maar eigenaars van de huidige variant en alle uitbreidingen zullen de nieuwe versie gratis krijgen. De game komt op 28 oktober uit.

Tenslotte heeft Bethesda de eerste spelbeelden van de in ontwikkeling zijnde Dishonored 2 getoond. In de video zijn enkele nieuwe mogelijkheden te zien die sluipmoordenaars in de game krijgen. Dishonored 2 is vanaf 11 november te koop voor de pc, Xbox One en PlayStation 4.