Nieuws
404720
Nieuws

Wat zij vindt

Bloedbad aanrichten om zoenende mannen? Ik kan er niet bij!

Minstens 50 mensen doodgeschoten, 53 gewond... Het is het eerste dat ik zie als ik door m'n timeline scroll. Een Amerikaanse man met Afghaans bloed heeft een bloedbad aangericht in een gay-bar in Orlando. Zijn vader denkt dat het komt omdat hij laatst twee mannen zag zoenen; daar was hij onpasselijk van geworden.

De woorden blijven hangen. 'Onpasselijk van geworden.' Waarom dan? Waarom word je misselijk van liefde? Liefde die misschien een half uurtje duurde of misschien al wel een leven lang. Ik weet natuurlijk niet wat de schutter heeft gezien, en hij kan het niet meer navertellen. Maar wat voor mens ben je als de liefde van anderen je zo boos maakt dat je je wapens pakt, een club binnenloopt en het vuur opent? Ik kan er niet bij!

De norm

Je kiest niet wie of wat je aantrekkelijk vindt. Je wordt geboren en valt op anderen. Vaker op mensen van het andere geslacht. Dat is normaal; hetero zijn is de norm, komt 't meest voor. Maar soms op mensen van hetzelfde geslacht, en soms op zowel mannen als vrouwen. Lees verder op VROUW.nl.