Nieuws/Binnenland
404722
Binnenland

Busdienst gestopt na golf vernieling

ALMERE - Ov-bedrijf Connexxion stopt tot nader order met de busdienst door de Kruidenwijk in Almere. Daartoe is zondagavond besloten nadat voor de derde avond op rij bussen in die wijk met stenen werden bekogeld. Volgens een woordvoerster van Connexxion gaat het om een groep van dertig tot veertig jongeren die stenen gooien.

Tot nu toe is niemand gewond geraakt, maar om te voorkomen dat dat wel gebeurt is de busdienst tot nader order stopgezet. ,,Dat is heel vervelend, vooral op maandag in de spits, maar als ov-bedrijf dat veiligheid hoog in het vaandel heeft kunnen we niet anders", aldus de woordvoerster. Connexxion wil snel overleg met de gemeente.

De politie heeft afgelopen avonden extra gecontroleerd in de Kruidenwijk, maar heeft niemand aangehouden voor het gooien van stenen.

Almere was niet de enige stad waar bussen van Connexxion doelwit waren. In Haarlem raakte in de nacht van zaterdag op zondag een passagier gewond toen de bus waarin hij zat door een groepje jongeren met stoeptegels werd bekogeld. Het slachtoffer, een 25-jarige man uit Nieuw-Vennep, liep een hoofdwond op en is naar het ziekenhuis gebracht. Connexxion gaat ervan uit dat dit een incident was en neemt in Haarlem nog geen maatregelen.

Weet u meer over de terreur tegen de buschauffeurs in Almere en op andere plaatsen? Bent u zelf getuige geweest van incidenten? Neem contact op met de redactie van de Telegraaf en mail een korte motivatie en uw gegevens naar nieuwsdienst@telegraaf.nl.