Nieuws/Binnenland
404726
Binnenland

’Burgemeester Almere heeft geen tijd’

ALMERE - Burgemeester Franc Weerwind van Almere wil niet persoonlijk reageren op de kwestie rond de buslijn die in zijn stad is geschrapt vanwege terreurjeugd. Hij heeft vandaag geen tijd.

Dat laat een woordvoerster van Weerwind maandagochtend weten aan De Telegraaf. ,,Hij heeft een drukke agenda. Media kunnen een mail achterlaten, dan sturen we een statement.”

Zondagavond liet vervoersmaatschappij Connexxion weten dat het stopt met rijden door de Kruidenwijk, omdat bussen met gevaar voor passagiers herhaaldelijk zijn bekogeld met stenen. Een groep van circa dertig jongeren zou verantwoordelijk zijn voor de busterreur. De politie heeft nog niet één stenengooier aangehouden, terwijl de kwestie al geruime tijd speelt.

Opnieuw lijkt de jeugd het gezag in de tang te hebben. Ook in Ede en Veghel zijn grote problemen met jongeren die een hele wijk in de greep houden, tot grote ergernis van de bewoners. In Haarlem werd dit weekend een bus bekogeld, waarbij een passagier zwaar gewond raakte. Mogelijk speelt 'copycat-gedrag' een rol, waarbij jongeren elkaars gedrag kopiëren.

Weet u meer over de terreur tegen de buschauffeurs in Almere en op andere plaatsen? Bent u zelf getuige geweest van incidenten? Neem contact op met de redactie van de Telegraaf en mail een korte motivatie en uw gegevens naar nieuwsdienst@telegraaf.nl.