Nieuws/Binnenland
404817
Binnenland

Sir Paul betovert Pinkpop

Landgraaf - Oude liedjes, nieuwe, wat er tussenin: Paul McCartney beloofde Pinkpop een feestje en dat kreeg het festival.

Een kwartiertje later dan gepland gebeurde het dan toch: op de 47e editie van de driedaagse stond eindelijk een Beatle op het podium. En die begon ook nog met het al even historische A hard day's night en niet veel later Can't buy me love. Aan de motregen dacht meteen niemand meer.

Dat de Brit ook na al zijn werk met de Fab Four ijzersterke muziek is blijven schrijven, maakte hij ook snel duidelijk. Uit zijn tijd met Wings speelde hij Letting go en een gloedvolle versie van Let me roll it.

Het ene mooie moment volgde werkelijk op het andere. Zo zong hij achter zijn piano zijn eveneens aanwezige vrouw Nancy toe met My valentine. Maybe I'm amazed, voor Linda McCartney, was ook speciaal. Jammer dat hierin doorklonk dat de Brit verre van goed bij stem was in Landgraaf. Jammer ja, maar ook niet meer dan dat. Want hoe bijzonder is het om zelfs In spite of all the danger van Beatles-voorloper The Quarrymen over Megaland te horen schallen?

Love me do, een zeer breekbare solo-uitvoering van Blackbird, Lady Madonna, Eleanor Rigby: wauw! En dus niet omdat ze zo briljant gespeeld en gezongen werden, maar omdat dit originele pophistorie was, live in Landgraaf! Dan is zelfs Ob-la-di, ob-la-da nog genieten. En Let it be zou ook ieder mens eenmaal in z'n leven moeten horen uit zijn mond.