Nieuws/Binnenland
404893
Binnenland

Bejaarde vrouw dood onder verdachte omstandigheden

AMSTERDAM - Een oude demente vrouw is vanmorgen op het Kastanjeplein in Amsterdam-Oost door de politie dood aangetroffen in haar huis. De politie spreekt van verdachte omstandigheden.

Enkele buurvrouwen zitten ontzet bij elkaar op het pittoreske, rustige plein. Zij kennen de tachtigjarige vrouw al heel lang. In de jaren vijftig kwam zij op het plein wonen en runde zij samen met haar man het loodgietersbedrijfje onder in het pand. Een van de bewoonsters van het Kastanjeplein: ,,Ineens was er allemaal politie vanmorgen. Dat is echt heel raar om mee te maken. Wij willen ook graag weten wat er met haar is gebeurd.”

De laatste jaren ging het geheugen van de overleden vrouw erg achteruit. Zij woonde in dementerende toestand nog steeds boven de winkel, die nu te huur staat. Enkele van haar familieleden woonden ook in de omgeving. Vanmorgen lichaam van vrouw aangetroffen in woning #Kastanjeplein. Ivm verdachte omstandigheden politieonderzoek gestart.— Politie Amsterdam eo (@Politie_Adam) June 12, 2016