Nieuws/Binnenland
40504
Binnenland

Stop op gratis soep, koffie en thee bejaarden Zeist

ZEIST - Binnenkort is het voor ouderen in de woonzorgcentra de Amandelhof en Mirtelhof in Zeist gedaan met gratis thee, koffie, soep en andere versnaperingen. Het management van Charim, waar beide zorgcentra onder vallen, heeft te maken met een budgetoverschrijding van 80.000 euro die weer terugverdiend moet worden.

Woordvoerder Rufo Petri zegt tegen het AD dat er „jarenlang te royaal” is verstrekt. Zo werd er bijvoorbeeld naast appelmoes ook fruit én een toetje verstrekt, „terwijl in de de overheidsrichtlijnen staat dat er een keuze moet worden gemaakt.” Thee en koffie worden per direct alleen maar een paar keer per dag gegeven. De gratis soep, koekjes en snacks behoren tot het verleden.

Volgens de woordvoerder is het snijden in de versnaperingen nodig om „zwarte cijfers te kunnen schrijven”. Maar Petri wil niet spreken van een bezuiniging. De budgetoverschrijding zouden alleen op het conto staan van de Amandelhof en Mirtelhof. De beslissing is in nauw overleg met de cliëntenraden genomen. Met de maatregel hoopt Charim duizenden euro’s te kunnen besparen.