Nieuws/Binnenland
40522
Binnenland

Wapens en munitie bij man die vrouw in tuin begroef

BRUNSSUM - De politie heeft op een terrein van een houtbedrijf in Brunssum woensdag vuurwapens en munitie gevonden. De eigenaar van het terrein is de man die vorig jaar landelijke bekendheid verwierf toen hij zijn overleden vrouw in eigen tuin begroef.

De man is nog niet gehoord, maar is wel verdachte, aldus de politie.

Politie en medewerkers van een zoekteam van defensie vonden het wapentuig in het verlengde van een onderzoek naar onder meer autodiefstallen, inbraken en ramkraken. Hiervoor werden dinsdag veertien mensen aangehouden.

Eigenaar Frenk W. kwam vorig jaar in het nieuws omdat hij zijn overleden vrouw in zijn tuin begraven had. Aanvankelijk eiste de gemeente Brunssum dat de man zijn vrouw zou opgraven en elders herbegraven, maar na een rechtszaak kreeg de man alsnog toestemming voor het tuingraf.

Advocaat Theo Boumans bevestigde dat de man verdachte is, maar wilde hierover verder niets kwijt. Volgens hem is de man ernstig ziek.

Het al langer lopende onderzoek van de politie gaat over autodiefstallen, inbraken en ramkraken in Limburg en over de grens in Duitsland en België, evenals heling en witwassen. Dinsdag viel de politie daarvoor binnen in achttien panden in Heerlen, Hoensbroek, Amstenrade, Brunssum, Schinveld en Landgraaf, de woonplaatsen van de verdachten. Daarbij werden onder meer wapens, drugs en geld gevonden. Woensdag kwam de politie op het spoor van de wapens bij de houtzagerij in Brunssum.