Nieuws/Nieuws

Praat mee

Als minderjarige mag je best flirten, maar niet op Tinder!

Door Redactie VROUW

Hollandse Hoogte

Dating-app Tinder heeft een opvallende stap genomen. Onder de 18 ben je er niet meer welkom. Nou valt iets als het schenken of verkopen van alcohol aan minderjarigen nog wel te controleren, door naar iemands ID te vragen. Maar hoe weet je nou zeker dat er niet geswiped wordt door een minderjarige? En waarom zou je als 17-jarige wel op straat mogen flirten, maar niet via je telefoon?

Hollandse Hoogte

Met ingang van volgende week gaat de stekker uit de online flirtsessies van jongeren. Tot die tijd kunnen tieners tussen 13 en 17 wel gebruikmaken van de app, maar alleen samen met gebruikers die wel 18+ zijn. Lekker swipen met je moeder. Of omgekeerd; zie jij jezelf al zo zitten met je zoon of dochter?

Afschuifgedrag

Tinder voelt zich verantwoordelijk voor zijn gebruikers. De 3 procent minderjarigen die de app momenteel voorziet in potentiële dates, moeten weer elders op zoek. Opvallend is echter wel dat de datingapp de leeftijden van gebruikers helemaal niet controleert.

Je profiel wordt namelijk gekoppeld aan Facebook, dus je leeftijd daar, is óók je leeftijd op Tinder. En we weten natuurlijk allemaal dat het op Facebook wemelt van de kinderen die hun leeftijd ietwat hebben aangepast. Dit riekt een beetje naar het afschuiven van verantwoordelijkheden … of niet?

Verkeerde bedoelingen

Het is een interessante discussie. Waarom mag een 16- of 17-jarige wel een jongen of meisje versieren in de lokale hang-out, maar waarom mag het niet op een app?

Verder lezen en meepraten over dit onderwerp? Klik dan hier!

Door Redactie VROUW