Nieuws/Buitenland
405385
Buitenland

Mogelijk weer wrakstukken MH370 gevonden

Vlucht MH370, vlak voordat het vertrok.

Vlucht MH370, vlak voordat het vertrok.

ANTANANARIVO - Een Amerikaan heeft aan de kust van Madagaskar wrakstukken aangetroffen die vermoedelijk afkomstig zijn van het vliegtuig van Malaysia Airlines met vluchtnummer MH370 dat in 2014 van de radar verdween. Blaine Gibson, die speciaal op zoek is naar resten van het toestel, deed de vondst, meldde de BBC donderdag. De man trof eerder al wrakstukken aan in Mozambique.

Vlucht MH370, vlak voordat het vertrok.

Vlucht MH370, vlak voordat het vertrok.

Een Britse technicus die lid is van een gezelschap dat de verdwijning van het toestel onderzoekt, zei tegen de BBC voor 99,9 procent zeker te weten dat een van de gevonden brokstukken afkomstig is van een stoel van het toestel.

Vlucht MH370 verdween in maart 2014 met 239 mensen aan boord spoorloos tijdens een vlucht van Kuala Lumpur naar Peking. Uit satellietgegevens kon worden opgemaakt dat het toestel op den duur is omgekeerd en daarna urenlang boven de Indische Oceaan heeft gevlogen. Duizenden kilometers westelijker, aan de Afrikaanse kust, zijn al enkele keren eerder wrakstukken aangespoeld. In maart gebeurde dat voor het laatst.