Nieuws/Buitenland
405546
Buitenland

Obama wil herstel eenheid bij Democraten

NEW YORK - De Amerikaanse president Barack Obama hoopt dat zijn Democratische Partij de rijen zal sluiten, nu duidelijk is dat Hillary Clinton de presidentskandidaat wordt. Tijdens de voorverkiezingen was de verdeeldheid binnen de partij groot. Aanhangers van Clinton en haar rivaal Bernie Sanders stonden vaak lijnrecht tegenover elkaar.

„Ik hoop dat we in de komende weken de boel bij elkaar kunnen krijgen”, zei Obama woensdag bij The Tonight Show tegen presentator Jimmy Fallon. De aflevering wordt donderdag uitgezonden.

Tijdens voorverkiezingen wordt het nu eenmaal een beetje „ouchy”, verwoordde Obama de felle strijd om de kandidatuur. Het was de eerste reactie van de huidige president op het nieuws dat Clinton genoeg steun heeft vergaard om de strijd te mogen aangaan tegen Republikein Donald Trump.

Obama heeft Clinton dinsdag gefeliciteerd. Donderdag heeft hij een ontmoeting met Sanders. Zijn officiële steun voor Clinton, die hij zelf acht jaar geleden versloeg in de voorverkiezing, heeft hij nog niet uitgesproken.