Nieuws/Binnenland

Import en export: goed op weg

Custom Publishing

Wie overweegt producten in het buitenland op de markt te brengen, kampt waarschijnlijk met allerlei vragen. Zowel strategische vragen als ‘hoe vind ik de juiste contacten in het buitenland?’ als praktische vragen zoals ‘Welk land is het meest geschikt?’ en ‘Aan welke douaneformaliteiten moet ik voldoen?’.

Custom Publishing

Ontwikkeling en organisatie

Elk land is anders met zijn eigen kansen, cultuur en regelgeving, dus zowel startende als ervaren exporteurs die beginnen met export naar een nieuw land, zullen zich goed moeten oriënteren. Voor een antwoord op deze vragen ontwikkelde de Kamer van Koophandel de Exporteerwijzer, met alle onderwerpen en informatie op een rij en nuttige links.

Ook als je plannen hebt om te importeren, doorloop je verschillende fases; van ontdekken tot ontwikkeling en organisatie. Hoe vind je buitenlandse leveranciers? Hoe maak je een importplan? Welke transportverzekeringen zijn nodig? De KvK ontwikkelde daarom ook een Importeerwijzer, waarin per fase wordt ingegaan op alle vragen. Download de im- en exporteerwijzer via: www.kvk.nl/advies-en-informatie/internationale-handel

 

Lees ook: Succesverhalen van ondernemers