Nieuws/Binnenland

Mes op tafel-pianist Martin van Dijk overleden

Martin van Dijk (r)

Martin van Dijk (r)

MAX

Hilversum - Zondagmiddag is pianist en componist Martin van Dijk in zijn woonplaats Amsterdam overleden. Martin van Dijk was sinds 1997 de vaste pianist van het televisieprogramma Met het mes op tafel. Van Dijk is 69 jaar geworden.

Martin van Dijk (r)

Martin van Dijk (r)

MAX

Dat laat omroep MAX weten in een persbericht.

„Met het overlijden van Martin van Dijk is een groot muzikant verloren gegaan. Zijn bijdrage aan Met het mes op tafel was van onschatbare waarde. We zullen hem enorm missen en wensen zijn familie veel sterkte toe”, zegt MAX-directeur Jan Slagter.

Van Dijk kampte al langer met zijn gezondheid en werd in de laatste afleveringen van het seizoen van het spelprogramma vervangen door collega-pianist Nico van der Linden.

Jazz

De pianist maakte in 1964 op zeventienjarige leeftijd zijn debuut op televisie met zijn eigen jazzband in Voor de vuist weg bij Willem Duys.

Hij maakte een lange reeks programma’s met onder anderen Jenny Arean, Adèle Bloemendaal, Purper, Hans Dorrestijn, Rob van de Meeberg, Evert de Vries, Sanne Wallis de Vries en Paul Groot.

Hij won twee keer de Annie M.G. Schmidtprijs voor het beste theaterlied en was Ridder in de Orde van Oranje-Nassau. Verdrietig nieuws, gisteren is pianist Martin van Dijk overleden. We wensen zijn familie veel sterkte toe. pic.twitter.com/VSnaD9MzU3— Met het Mes op Tafel (@MesOpTafel) 6 juni 2016