Nieuws/Binnenland
406670
Binnenland

Arrestaties bij actie tegen bendes Roermond

ROERMOND - De politie heeft zaterdag in samenwerking met Duitse en Roemeense collega's in en rond Roermond zes mensen aangehouden op verdenking van diefstal en wapenbezit.

In de binnenstad is een 54-jarige Roemeen aangehouden voor winkeldiefstal. Een 25-jarige Georgiër is aangehouden met een geprepareerde tas, meldde de politie zondag. Bij controles bij de grens (N280/A73) zijn vier personen aangehouden wegens onder meer drugs- en wapenbezit en valse identiteitspapieren

De politie in Roermond had in de strijd tegen internationale, rondtrekkende bendes de hulp ingeroepen van collega's uit Roemenië en Duitsland. Voor het eerst patrouilleerden hierbij ook Roemeense politieagenten in uniform in Nederland.

De gezamenlijke actie was vooral gericht tegen rondtrekkende, internationale bendes die zich schuldig maken aan inbraken, zakkenrollerij en babbeltrucs. De laatste tijd zijn in Nederland steeds meer Oost-Europese bendes actief, die zich binnen korte tijd over grote afstanden verplaatsen en snel de grens over gaan.