Nieuws/Binnenland
406706
Binnenland

Peiling Maurice de Hond:

’Etnisch profileren is verantwoord’

Rapper Typhoon

Rapper Typhoon

Maurice de Hond deed een peiling rondom het incident van rapper Typhoon, die wegens zijn huidskleur, leeftijd en dure auto werd aangehouden door de politie Zwolle. Het korps gaf later toe dat zij het profiel van de rapper niet vonden overeenkomen met de dure bolide. 64 procent van de ondervraagden vindt dat etnisch profileren acceptabel is in het kader van bestrijding van de misdaad, meldt De Hond op basis van zijn peilingen.

Rapper Typhoon

Rapper Typhoon

Vooral kiezers van PVV en de VVD zijn het eens met de aanhoudingen op basis van etniciteit in combinatie met een afwijkend profiel. Bij kiezers van PvdA, SP en GroenLinks ligt dat percentage beduidend lager: 40 procent. Meer dan de helft van de ondervraagden vindt het goed dat het Politiekorps Zwolle zijn excuses heeft aangeboden aan Typhoon.

PVV blijft de grootste

In de peilingen rond de zetelverdeling in de Tweede Kamer is nog niets veranderd ten opzichte van voorgaande peilingen. De VVD, tijdens de vorige verkiezingen de grootste partij met 41 zetels, blijft steken op 24. De PVV blijft de grootste met 37 zetels in de peilingen. Splinterpartij DENK, waartoe onlangs Sylvana Simons toetrad als lid, blijft op twee zetels staan.