Nieuws
406711
Nieuws

In het nieuws

Giel biedt zijn excuses aan: 'Wat ben ik een lul zeg'

Giel kreeg een paar dagen geleden een stormvloed aan reacties over zich heen toen hij zich uitliet over dikke vrouwen. In VROUW magazine vertelde hij een relatie met een stevige vrouw niet te zien zitten. Jullie waren het absoluut niet met hem eens en dat heeft Giel geweten. “Het spijt me,” zegt hij nu.

Tijdens het interview werd de radio-dj het hemd van het lijf gevraagd. Als hem gevraagd wordt of hij verliefd zou kunnen worden op een dikke vrouw, antwoordt hij: “Ja. Hoewel… Nee, eigenlijk niet.” Dikke vrouwen zouden niet goed voor zichzelf zorgen en geen doorzettingsvermogen hebben. Dik zou staan voor ongezond, voor geen karakter.

Wij vroegen jullie of er een kern van waarheid in zijn uitspraak zit of dat het complete onzin is. De reacties stroomden binnen op onze Facebook, maar liefst 625 vrouwen reageerden. Hieronder een greep uit de reacties:

Lekker makkelijk

Tessa: “Hij en zijn moeder zouden zich rot moeten schamen. Een gebrek aan opvoeding dit!”

Patries: “Natuurlijk mag je zeggen dat je niet op dikke/volslanke dames valt, ieder zijn ding toch? Maar ga niet zeggen dat volslanke dames geen doorzettingsvermogen hebben, niet goed voor zichzelf zorgen en geen karakter hebben. Ik heb maatje 42 en durf te zeggen dat ik karakter heb. Ik geniet, lach en bewonder. Ik douche ook twee keer per dag.”

Sophia: “Laat mensen lekker in hun waarde. Als wij het vingertje mogen wijzen: ik zou huilend mezelf en mijn matras buiten neerleggen als er zo’n griezel naast mij zou liggen.”

Edward: “Als echtgenoot van een vrouw met rondingen voel ik mij behoorlijk gediscrimineerd. Ik leef dus met iemand die niet goed voor zichzelf zorgt? Als er een iemand met rondingen is die doorzettingsvermogen heeft en goed voor zichzelf zorgt, dan is het mijn echtgenote wel.”

Kim: “Ik lach erom. Giel, die er zelf altijd ongewassen uitziet en ontbijt met cola, vindt dus dat dikke vrouwen niet goed voor zichzelf zorgen…”

Spijt

Giel heeft jullie gehoord en biedt zijn excuses aan. In een filmpje op YouTube legt hij uit wat er gebeurd is.

“In het interview kreeg ik keuzes voorgelegd en ik was een beetje stoer antwoorden, aan het roepen." En: “Als ik het zo zie staan, dan denk ik ook… wat een lul zeg. Ik heb het gewoon echt niet zo bedoeld!”

Lees hier verder en bekijk het excuusfilmpje van Giel.