Nieuws
406715
Nieuws

Wat Zij Vindt

Er zijn miljarden mannen die geen relatie met je willen

Je kan het haast niet gemist hebben, Giel Beelen heeft de poppetjes aan het dansen. De 3FM-dj vertelde aan VROUW dat hij geen relatie kan hebben met een dikke vrouw. Vooral dames van het type ‘kortpittig’ zijn hier woest over. Onterecht, vind ik.

Ik heb nieuws voor alle vrouwen die zich de uitspraak van Giel ook maar een beetje hebben aangetrokken: Giel is niet alleen, er zijn miljarden mannen die geen relatie met jullie willen. Echt hoor, ze moeten er niet aan denken! Net als dat er miljarden mannen zijn die geen relatie met mij willen. En er zijn ook mannen die niets moeten hebben van Yolanthe, Doutzen, Eva Longoria, Rihanna, of Beyonce.

100 mannen

We vallen allemaal op andere types. De vrouwen die zich boos maken over Giel, vinden ook heus niet iedereen aantrekkelijk. Als ik 100 mannen van hun leeftijd zou verzamelen en aan hen voor zou stellen, weet ik zeker dat ze slechts met een paar van hen een relatie zouden willen. De rest (hoe knap, lief, leuk en lekker ook) kan onverrichter zake naar huis. En dat zegt alles over haar, want de mannen zijn het niet voor haar, en vrij weinig over hen.

In 2011 schreef ik met wetenschapsjournalist Philip Droge het boek ‘Daten is Meten’, over de wetenschap achter man/vrouw-relaties en waarom we elkaar aantrekkelijk vinden.

Wat de wetenschap toen al jaren wist: wat we aantrekkelijk vinden, is cultureel bepaald. Hier in het westen vallen we op lange, slanke mannen en vrouwen met een lichte huidskleur. Want dat zijn de mensen die we het meest zien. In Azië, Zuid-Amerika en Afrika wijkt die norm af en valt men dus op iets andere types.

Hoe meer je van de norm afwijkt, hoe minder mensen je aantrekkelijk vinden. Dat is nou eenmaal zo, daar doe je echt niets aan. En dat betekent niet dat je onaantrekkelijk bent, maar dat mensen misschien twee keer moeten kijken voor ze jouw schoonheid herkennen en waarderen.

Vruchtbaarheid

Wat over de hele wereld hetzelfde is: we vallen op mensen die er gezond uitzien. Mannen vallen op vrouwen met een gladde huid, een volle bos haar, een slanke taille en brede heupen. Grote borsten zijn optioneel. Deze uiterlijkheden verraden dat vrouwen gezond en vruchtbaar zijn en dus kinderen kunnen baren. Als het om aantrekkingskracht gaat, is dat waar het allemaal om draait. Daarom vallen wij vrouwen op mannen die net iets langer, breder en behaarder zijn dan wij, met een stevige kaaklijn. Want dat zijn viriele types die ons kunnen bezwangeren. Benieuwd naar de rest? Klik dan hier.