Nieuws
406742
Nieuws

Aan mijn steiger

Vakantie op grachten

Max Blank en zijn Seafury 700

Max Blank en zijn Seafury 700

Ooit had hij een ’foute’ B-liner, inmiddels vaart hij in een sloep met familie en vrienden in en rond Amsterdam: „Voor het vakantiegevoel.” Een kijkje aan de steiger van Max Blank (43).

Max Blank en zijn Seafury 700

Max Blank en zijn Seafury 700

’Gezellig met een groep vrienden het water op is het mooiste wat er is. Lekker tuffen door de Amsterdamse grachten, over de Amstel en het IJ. Met mooi weer onderweg aanleggen bij Pazzi, pizza eten met z’n allen, een wijntje erbij”, vertelt Max Blank uit Amsterdam.

In het dagelijks leven staat hij aan het roer van een succesvol netwerk van creatieven. „Ons pand ligt ook aan het water. Als kind groeide ik op nabij een grote plas waar ik samen met mijn broer en vriendjes de hele zomer in een motorbootje rondjes voer. Dat bootje lag altijd veel te diep in het water, maar met een zelf gefabriceerde constructie met een pvc-buis konden we toch voorop zitten en sturen. Geweldig.”

Lekker fout

„Toen mijn ouders naar een woning aan het water met een steiger verhuisden, kocht ik samen met mijn broer en vader de eerste echte boot. Zo’n snelle B-liner met witte, nepleren bekleding. Lekker fout, haha! Ik was net twintig jaar of zo. We hebben er fantastische weekeinden mee beleefd. Met vrienden van Zaandam over zee naar Zandvoort. Om voor anker in de branding met opgerolde broekspijpen een ijsje of patatje te halen.”

Met een vrouw uit Friesland die met zeilboten en kotters opgroeide, moest er na verkoop van de B-liner iets nieuws komen. Max: „Op Koninginnedag 2012 stonden we te genieten bij het Amstelveld en bedachten bij het zien van al die bootjes: dáár willen we voor gaan. Uiteindelijk kocht ik de boot van een collega.”

Stiekem een kajuit

„We zijn blij met de sloep, maar stiekem kijken we naar iets anders met een kajuit”, vervolgt Max. „We zouden nog honderden routes willen varen: Friesland, de Vecht of het oosten des lands, maar we hebben geen slaapplaatsen of toilet aan boord. We hebben gemijmerd over een ONJ.”

„Onze meest gedenkwaardige tocht was Sail vorig jaar. Ongelooflijk, zóveel mensen op het water, vuurwerk boven ons... we konden niet voor- of achteruit. Maar wat was het gaaf!”

Eigenaar: Max Blank (43)

Beroep: Eigen bedrijf 'Samen met Max'

Bootmerk en type: Seafury 700

Bouwjaar: 2009

Werf (gebouwd bij): Seafury Katwijk

Motor: Vetus, diesel 28 pk

Geschatte waarde: 20.000 euro

Mooiste reis: Sail 2015

Toekomstplannen: Meer tochtjes en misschien ooit een zeilboot of een ONJ.

Ook een bijzondere boot aan je steiger? Mail [email protected]