Nieuws
406832
Nieuws

Verhalen achter het nieuws

Doris (7) steekt stokje voor verhuizing van buurvrouw

Wat doe je als je favoriete buurvrouw ineens besluit om te gaan verhuizen? De 7-jarige Doris twijfelde geen moment én bedacht een briljant plan om de verhuizing te saboteren. VROUW sprak met moeder Simone.

Het zal je maar gebeuren: je rent naar buiten en ziet ineens een verkoopbord in de tuin van je favoriete buurvrouw staan. Het overkwam de kleine Doris. Het meisje is direct verhaal gaan halen een deur verderop, maar kwam van de koude kermis thuis: haar lieve buurvrouw Leis gaat inderdaad verhuizen.

Verhuizen

Tóch laat de 7-jarige haar 'liefste buurvrouw van de hele wereld' niet zomaar vertrekken uit de Prinses Irenestraat in Varsseveld. Om een stokje te steken voor de verkoop van het huis, beplakte het meisje het verkoopbord met handgeschreven briefjes met daarop de tekst 'Verkogt'.

Haar moeder snapt wel dat haar dochter buurvrouw Leis liever niet ziet vertrekken. "Het is echt een schat van een mens. Helemaal voor de kinderen. Ze is heel lief, attent en begaan. Als de kinderen iets meemaken, dan is buurvrouw Leis ook altijd de eerste die het hoort. Doris en haar broertje lopen de deur plat bij haar."

Oma Leis

Al vindt de buurvrouw dat alleen maar gezellig. "Ze hebben een hele warme band met elkaar. Voor de kinderen is het echt een soort oma. We kennen haar inmiddels ook al zo lang. Ze is nu vier jaar onze buurvrouw, maar ook al járen de beste vriendin van de oma van de kinderen."

Lees hier verder!