Nieuws/Binnenland
406955
Binnenland

’Agent steelt vuurwapens’

LEUSDEN - Een 46-jarige politieagent wordt ervan verdacht vuurwapens achterover te hebben gedrukt bij een trainingscentrum in Leusden, waar hij werkzaam was.

Behalve drie dienstvuurwapens, een oud-dienstvuurwapen en oefenvuurwapens zou de man uit Baarn ook patroonhouders, munitie, portofoons, politievesten, pepperspray en fitnessattributen hebben gestolen. Hij werd afgelopen dinsdag aangehouden. Dat meldt het OM.

De man is vrijdag voorgeleid aan de rechter-commissaris en in vrijheid gesteld. Het onderzoek naar zijn betrokkenheid bij de strafbare feiten loopt nog.

Het is levensgevaarlijk als politiekleding in handen van de verkeerde personen valt. Criminelen doen zich soms bij ontvoeringen en overvallen voor als agenten. Vorig jaar werden 38 uniformen of delen ervan gestolen.

Het is voor de derde keer in een paar weken tijd dat een politieman vanwege een ernstige integriteitskwestie wordt gepakt of geschorst. In Zeeland-West-Brabant bijvoorbeeld gebeurde dat eind mei vanwege het lekken van informatie.