Nieuws
406989
Nieuws

Interview

Rachel (29) werd slachtoffer van de hakkenfetisjist

Rachel (29) las gisteren vol verbazing het nieuwsbericht dat de hakkenfetisjist weer had toegeslagen. Ze herkende zijn foto direct. Dit was de man die haar twee jaar geleden in Amsterdam-Zuid staande had gehouden.

"Ik dacht altijd dat het gewoon een viezerik was, maar er blijkt gewoon een naam voor te zijn. Iedereen doet er lacherig over, maar het is heel naar om zijn praktijken mee te maken."

"Ik zat in de auto met mijn toen 2-jarige zoontje en zag dat er al een tijdje een scooter met een oudere man achter mij reed. Ik kreeg de indruk dat hij mij wat duidelijk wilde maken en ik stond op het punt om hem dat te vragen.

Hij was mij voor en tikte op mijn raampje. 'Er komt vuur uit je uitlaat', zei hij. Ik schrok me dood. Mijn auto had net een beurt gehad, dus de garage had vast iets verkeerd gedaan, was mijn eerste gedachte. Logisch toch?

'Er zijn twee duiven in je uitlaat gevlogen', ging hij verder. 'Heb je iemand die je kan helpen?' Twee duiven in mijn uitlaat; dat klinkt natuurlijk heel gek, maar op dat moment stond ik daar niet bij stil. Hij zei ook dat andere mensen mij ook al hadden geprobeerd te attenderen. Ik had niets gezien."

Hakken op het gaspedaal

De man bood Rachel zijn hulp aan, hij was altijd automonteur geweest. "Hij vroeg of ik hakken bij mij had. Ik antwoordde ietwat verbaasd dat ik die in de kofferbak had liggen. Hij legde met veel ingewikkelde termen uit dat er een bepaald systeem in werking treedt als je met hakken aan op je gaspedaal trapt. Daarmee zouden de duiven verbranden en was het probleem opgelost.

Achteraf vind ik het onbegrijpelijk dat ik erin trapte, maar hij bracht het zo vriendelijk en zo vol overtuiging, dat ik het direct van hem aannam. We moesten opschieten en snel naar een rustige parkeerplaats gaan. Hij zette zijn scooter neer en stapte bij mij in de auto... Lees verder op VROUW.nl.