Nieuws/Binnenland
407029
Binnenland

Concertgangers komen bedrogen uit

Bij ingang balen van Adele-oplichter

Zangeres Adele.

Zangeres Adele.

HOORN - Zeker vijftig fans die donderdag een concert van de populaire zangeres Adele in de Ziggo Dome wilden bezoeken, zijn van een koude kermis thuisgekomen. Aan de deur van de Amsterdamse concertzaal bleek dat ze via internet valse kaartjes hadden gekocht. Teleurgesteld dropen de fans af.

Zangeres Adele.

Zangeres Adele.

De tickets bleken afkomstig van een 19-jarige internetoplichter uit Hoorn. De jongen is opgepakt. Hij probeerde een slaatje te slaan uit de populariteit van de zangeres. Hij verkocht via internet vijftig valse tickets en verdiende daar volgens de politie een kleine 5000 euro mee.

Nadat het geld voor de tickets was overgemaakt, stuurde de man de valse tickets op. De goed lijkende toegangskaarten werden bij de deur van de Ziggo Dome geweigerd. Er bleek met de streepjescode geknoeid. De slachtoffers kwamen er pas bij de ingang achter dat ze waren opgelicht.

Het Landelijk Meldpunt Internetoplichting (LMIO) van de politie meldt dat er sinds december 2015 al 276 keer aangifte is gedaan van oplichting bij Adele. Vrijdag werd 38 keer aangifte gedaan. Het meldpunt adviseert tickets altijd uit eerste hand te kopen.