Nieuws/Binnenland
40707
Binnenland

Texelse jutters in rep en roer om verloren containers

IJshockeyhandschoenen aangespoeld op Vlieland

Strandwandeling op Texel

Strandwandeling op Texel

DE KOOG - Op het strand van Vlieland zijn donderdag ijshockeyspullen aangespoeld. De spullen zijn vermoedelijk afkomstig van het schip dat woensdag vijftien containers verloor op de Waddenzee. Inmiddels is duidelijk dat het schip ook plastic doppen, graan, verpakkingsmateraal en kartonnen dozen vervoerde. De jutters op Texel en Vlieland zijn sindsdien in opperste staat van paraatheid.

Strandwandeling op Texel

Strandwandeling op Texel

De Vlielandse jutter Dirk Bruin trof de spullen vanmiddag aan en plaatste enkele foto’s van zijn vondst op Facebook. „Even een rondje strand gedaan, nog geen containers. Wel enige valbeschermingsmiddelen.”

De verwachtingen van de jutters op de Waddeneilanden zijn hoog. „Mijn inschatting was dat de noordkant van Texel en Vlieland de meeste kans maakten. Maar ik ben vanaf Paal 21 tot de Slufter gelopen en hoorde van mijn contacten dat er aan de andere kant van de Slufter ook nog niks was aangespoeld. Morgen draait de wind wel heel goed naar het noordwesten”, zegt Maarten Brugge „Spannend. Leuk dat er weer wat op zee gebeurt.”

Voor inwoners van het vasteland wordt het lastig om mee te gaan jutten. Er varen vanwege het slechte weer namelijk minder veerboten naar Terschelling en Vlieland.