Nieuws/Binnenland
407070
Binnenland

Opgepakte persoon dreigde met explosief

Verwarde man legt R’dam CS plat

ROTTERDAM - Een verwarde man die dreigde dat hij een bom bij zich had, heeft vrijdagochtend voor een chaotische situatie op het Centraal Station van Rotterdam gezorgd. Het drukke station werd vanaf 11.45 uur afgesloten op last van de politie. Rond 12.25 uur meldde de politie dat de man is aangehouden. De 38-jarige Rotterdammer bleek geen explosief bij zich te hebben.

Alle reizigers in het station werden weggestuurd en niemand mocht het station meer betreden. Er was korte tijd geen treinverkeer, ook de metro’s mogen niet reden op last van de politie. De beperkingen worden na controle van het station weer opgeheven.

,,We kregen een melding van een man dat hij zichzelf in de buurt van het station iets aan wilde doen. We zijn op zoek naar hem. Om daarbij wat ruimte te creëren zijn we bezig met het ontruimen van het station. Veiligheid voor alles”, aldus een woordvoerder.

Bekende van de politie

De 38-jarige man is - zo bleek achteraf - een bekende van de politie die zich met zijn verwardheid regelmatig manifesteert. De politie onderzoekt momenteel het station op mogelijk achtergebleven voorwerpen. Naar verwachting zal het treinverkeer spoedig worden hervat. De man zal na verhoor vermoedelijk worden overgedragen aan het zorgkader. #CS #Rotterdam Vermoedelijk verwarde man dreigt zichzelf iets aan te doen. Politie is op zoek naar hem.— Politie Rotterdam eo (@Politie_Rdam) June 3, 2016