Nieuws/Binnenland
407116
Binnenland

Kans op stevige onweersbuien

3 juni 2016, 11:30 uur - In het oosten ontstaan vanmiddag onweersbuien en plaatselijk kan veel regen vallen. Vanavond neemt in het westen de kans op buien toe. In het weekend wordt het op veel plaatsen zomers warm. Zaterdag is in de zuidoostelijke helft kans op onweersbuien. Zondag zijn er zonnige perioden en een lokale onweersbui.

Vanmiddag ontstaan in het (noord)oosten stevige onweersbuien. Daarbij is kans op veel regen in korte tijd en ook hagel en windstoten zijn mogelijk. De buien breiden geleidelijk uit naar de centrale delen. In het midden en vooral het noorden zijn er perioden met zon. In het zuiden en zuidwesten blijft het overwegend bewolkt.

In het zuiden en westen wordt het bij een matige noordwestelijke wind 19 tot 22 graden. In het noordoosten is de wind noordoostelijk en wordt het met 24 tot 26 graden (zomers)warm. Aan de Zeeuwse kust wordt het slechts 15-16 graden.

In de eerste helft van de avond is op meerdere plaatsen kans op regen- en onweersbuien. Later op de avond zwakken de buien af en zal op veel plaatsen het onweer verdwijnen. In het zuiden kan nog wel wat regen vallen en in de nacht wordt het overwegend droog. Vooral in de zuidelijke helft kunnen mistbanken ontstaan.

Morgen is het in het vroege ochtend lokaal mistig. De mist lost op en maakt plaats voor zonnige perioden. In het zuiden is het wisselend bewolkt en kan de mist wat langer blijven hangen. In de loop van de middag kunnen in de zuidoostelijke helft van het land enkele (stevige) onweersbuien ontstaan. In het noorden en westen is het zonniger en de kans op buien veel kleiner.

Aan de kust wordt het 19 tot 22 graden en in het binnenland wordt het op veel plaatsen met 25 graden zomers warm. In het noordoosten kan het plaatselijk 27 graden worden. Daarbij staat een matige noord(oost)enwind. In de avond houden de (onweersbuien) nog een tijdje aan. Later op de avond wordt het rustiger.

Zondag en maandag worden behoorlijk warme dagen met in het binnenland 25 tot plaatselijk 28 graden. In de loop van de dag kan een enkele onweersbui ontstaan. De buienkans is in het zuidoosten het grootst.

Dinsdag is de kans op onweersbuien groter. De dagen daarna valt er hooguit een lokale regenbui en met 19 tot 23 graden is het minder warm.

Wil je op de hoogte blijven van de laatste ontwikkelingen van het weer? Volg Weeronline dan op twitter en facebook.