Nieuws/Buitenland
40717
Buitenland

Meisje (13) lokt aanrander in de val

Wolfsburg - Terwijl de 13-jarige Lisa bij het station van het Duitse Wolfsburg op haar vriendinnen staat te wachten, wordt ze door een twee meter lange man in een donkere hoek getrokken, waar hij haar probeert aan te randen.

„Hij zei in het Engels dat ik stil moest zijn”, vertelt Lisa tegenover Bild. Lisa kan zich op tijd ontworstelen aan haar belager, maar dan achtervolgt hij haar. Terwijl ze haar kwelgeest probeert af te schudden roept hij haar nog toe dat hij haar de volgende dag „om drie uur opnieuw zal opwachten.” Dat had hij beter niet kunnen doen.

In de val

Thuis vertelt Lisa haar ouders wat haar die middag is overkomen, en gaat ze samen met haar ouders naar de politie. Inderdaad kwam de man, zoals hij eerder beloofde, weer opdagen. Net als Lisa, samen met de agenten die de man direct konden inrekenen. Volgens de politie gaat het om een 34-jarige Algerijnse man.

De camera’s die in het gebied rondom het station staan opgesteld, hebben geen bewijsmateriaal kunnen leveren. „De camera’s staan, volgens de politie, alleen aan bij voetbalwedstrijden”, zo zegt Lisa’s vader.